چاپ گراور چیست و چه مزایایی دارد؟
اگر بخواهید اندکی کندو کاو در صنعت چاپ داشته باشید حتما با نام های مختلفی مواجه می شود. چاپ گراور یکی از این موارد است. شاید برای شما سوال باشد که چاپ گراور چیست؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت چاپ گراور یکی از انواع روش های چاپ قدیمی به شمار می آید که قدمتی طولانی مدت دارد و خاستگاه آن نیز کشور چین است. برای دانستن درباره اینکه چاپ گراور چیست؟ این مطلب را مطالعه کنید.
چاپ گراور چیست؟ چینی ها را می توان پایه گذار این نوع چاپ دانست. در زمانی که حرفه روزنامه نگاری رونق زیادی در بین مردم پیدا کرده بود، این روش چاپ توانست تحول عظیمی در زمینه روزنامه نگاری ایجاد کند. اگرچه این روش چاپ سنتی از بسیاری شیوه های نوین عقب مانده اما امروزه تلاش شده تا تحول بنیادینی در ان ایجاد و با ساختارهای جدید مجدد به میدان بازگردد.
در روش چاپ گراور جوهر از مخزن به کاغذ منتقل می شود. در واقع سیستمی ساده که سیلندر جوهری با قرار گرفتن روی سطح کاغذ تصویر مورد نظر را روی کاغذ حک می کند. از دیرباز تاکنون از این روش چاپی برای انتشارات کتب، نشریات، چاپ تراکت و…. استفاده شده است. البته با کاهش چاپ روزنامه های کاغذی و گرایش مردم به سمت رسانه های برخط و شیوه های ارتباطی دیگر رفته رفته چاپ گراور در زمینه بسته بندی نیز رونق زیادی پیدا کرد.
در صورتی که بخواهید اقدام به چاپ اقلام تبلیغاتی کاغذی یا نشریه و روزنامه کنید استفاده از چاپ گراور بهترین گزینه به ویژه در تیراژ بالا است. اکثر چاپخانه ها و انتشارات این دستگاه را دارند. در صورت نیاز به چاپ با تیراژ بالا می توانید با کارشناسان شرکت چاپ بازار تماس بگیرید.
__________________________________________________
حتما بخوانید: انواع ماشین چاپ فلکسو
__________________________________________________
تاریخچه چاپ گراور
پیشینه چاپ گراور به قرن 18 میلادی در چین باز می گردد. در آن زمان برای چاپ کاغذهای کتانی و کاغذ دیواری از چاپ گراور استفاده می ش. اگرچه در سال های بعد رفته رفته فوتو گراور نیز به بازار آمد تا عکاسی نیز در کنار گراور قرار گیرد. با این وجود این دستگاه در شکل سنتی خود غالبا برای انتشارات محبوب بوده است.
روش کار چاپ گراور
اگر بخواهید بدانید که اساس چاپ گراور چیست می توان به طور خلاصه آن را مورد استفاده در زمینه انتشارات آن هم در تیراژ بسیار بالا دانست. اگرچه صنعت بسته بندی نیز از گراور استفاده زیادی دارد با این وجود همچنان انتشارات اقبال بیشتری به آن دارد.
کاربرد های چاپ گراور
از مهمترین کاربردهایی که می توان برای چاپ گراور برشمرد:
- بسته بندی مواد غذایی
- چاپ ورقه های مبلمان
- تولید قاب
- کارت پستال
- چاپ کارت ویزیت
- چاپ مجلات و روزنامه ها
مزایا چاپ گراور
استفاده از روش چاپ گراور مزیت هایی دارد که بسیاری از افراد هنوز ترجیح می دهند در مواردی از این روش استفاده کنند. از جمله این موارد:
- کیفیت بالای چاپ مثل چاپ برچسب
- سرعت زیاد چاپ
- امکان چاپ سایه روشن
- داشتن رنگ سیاه عمیق
- امکان چاپ با کیفیت کم
- مقرون به صرفه
- امکان چاپ در تیراژ بالا
معایب چاپ گراور
در کنار مزیت های این روش چاپی اما معایبی نیز می توان برای آن برشمرد:
- ترامه شدن حروف
- مرکب وابسته به حلال
- الزام چاپ با تیراژ بالا
- هزینه بر بودن اصلاحات سیلندر
- نمونه گیری پر هزینه
فرآیند چاپ گراور
چاپ گراور فرایند پیچیده ای ندارد. در مجموع برای رسیدن به محصول چاپی کافی است مراحل زیر طی می شود:
- آغشته شدن سیلندر با جوهر
- پاک شدن جوهر اضافی با تیغه ای فلزی
- قرار گرفتن سیلندر روی کاغذ با فشار بسیار کم
تفاوت چاپ فلکسو و گراور
در بیان تفاوت های چاپ فلکسو و گراور عوامل مختلفی دخیل هستند که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود. چاپ از نظر هزینه و زمان: در بررسی تفاوت این دو نوع چاپ می توان بر اساس نوع عملکرد دستگاه های هر کدام از این روش ها به طور کلی گفت چاپ گراور هزینه برتر و زمان اجرای آن نیز بیشتر است. به طوری که می توان گفت به طور میانگین زمانی که صرف چاپ گراور میشود 3 تا 4 برابر زمانی است که برای چاپ فلکسو می گذارید.
- بستر چاپ: چاپ گراور برای بهبود کیفیت چاپ الزاما باید در بستر پیوسته اجرا شود. این در حالی است که چاپ فلکسو در بسترهای پیوسته یا غیرپیوسته قابل اجارا می باشد. از همین رو فلکسو محدودیتی در متریالی که برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرد هم ندارد.
- مرکب: در این زمینه نیز گراور در مقایسه با فلکسو دارای محدودیت زیادی است. چاپ گراور دامنه جوهری مجدودی دارد این در حالی است که فلکسو چنین محدودیتی ندارد و سازگاری زیادی با انواع جوهر دارد.
- دوستدار محیط زیست بودن چاپ: در مجموع می توان گفت دستگاه چاپ فلکسو بیشتر از گراور دوستدار محیط زیست و به اصطلاح سبز است.
- کیفیت چاپ: از نظر کیفیت چاپ تقریبا می توان رتبه برابری در عملکرد برای هر دو دستگاه قائل شد.