درآمد فروشگاه اینترنتی
از آن جایی که در چند سال اخیر، فروشگاههای اینترنتی سودهای هنگفت کسب کرده و با رشد قابل توجهی مواجه شدهاند، افراد زیادی ترغیب شدهاند که کسب و کار اینترنتی برای خود راه اندازی کنند و منبع درآمد مجزایی از این راه داشته باشند.
اصولا برای شروع هر کاری، باید تمام جوانب از جمله سود و زیان آن کار را سنجید. هرچه پشتکار و تلاش شما بیشترباشد، درآمد فروشگاه اینترنتی شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. درآمد فروشگاه اینترنتی، که بیشتر افراد جوان را به سمت خود جذب میکند، بستگی به عواملی دارد که ما در ادامه در مورد آنها بیشتر بحث خواهیم کرد. با چاپ بازار همراه باشید…
آیا راه اندازی فروشگاه اینترنتی سود دارد؟
در ابتدا، اینطور به نظر میرسد که برای راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی، نیاز به سرمایه اولیه نداشته باشید. اما این باعث نمیشود که درمورد سود و زیان آن اطلاعی کسب نکنید. پاسخ به این سوال که آیا فروشگاه اینترنتی درآمد دارد یا نه، به تلاش و سرمایهگذاری شما در این راه بستگی دارد. هرچقدر زمان و هزینه بیشتری صرف کنید، در مقابل درآمد زیادی از فروش بدست خواهید آورد.
امروزه برخلاف گذشته، خودتان به آسانی میتوانید با کمترین هزینه، وبسایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید و با ارائه خدمات با کیفیت همراه با تبلیغات جانبی مانند ساک دستی تبلیغاتی، خودکارهای تبلیغاتی و… خودتان را به مخاطبان معرفی نمایید. اگر تمرکز خود را بر روی محصولات فروشگاه اینترنتی بگذارید و وقت بیشتری را صرف آن کنید، قطعا سود زیادی نصیب شما خواهد شد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که همیشه میتوان برای توسعه و پیشرفت سایت فروشگاه اینترنتی اقدام کرد و هیچ محدودیتی برای افزایش محصول و مشتری وجود ندارد.
در نظر داشته باشید که در ابتدای راه، هیچ تضمینی وجود ندارد که شما به سود قابل توجهی برسید. هرچه میزان تسلط و مدیریت شما بیشتر باشد، به همان اندازه نتیجه مطلوبی دریافت خواهید کرد.
تاثیر تبلیغات در روند فروش فروشگاه اینترنتی
امروزه، رقابت بین کسب و کارهای مختلف باعث شده تا صاحبان مشاغل به تبلیغات موثر و هوشمند روی بیاورند. چنانچه محصولات با کیفیتی برای عرضه داشته باشید اما محصولات شما به خوبی معرفی نشوند، مشتری زیادی نخواهید داشت و درنتیجه، به فروش مناسبی نمیرسید. یکی از بهترین روشهای بازاریابی، تبلیغات میباشد. در تمام دنیا شرکتها و کسب و کارهای مختلف، محصولات خود را از طریق تبلیغات به مشتریان خود معرفی میکنند. روشهای مختلف تبلیغاتی میتواند مشتریان را به سمت محصولات شما جذب کند. بنابراین، تبلیغات نقش بسزایی در موفقیت کار شما دارد و نباید از آن غافل شد.
یکی از تبلیغات کمهزینه میتواند طراحی فاکتور فروش باشد. با طراحی فاکتورهای جذاب و زیبا که حاوی جملات جالب و الهامبخش هستند، می توانید در ذهن مشتریان خود به خوبی ماندگار شوید.
درواقع، تبلیغات به نوعی بازاریابی تلقی میشود. با آنالیز این تبلیغات میتوان به نکات مهمی در فروش محصولات دست پیدا کرد. تبلیغات موثر باعث میشود که تا در کمترین زمان ممکن، مشتریان زیادی با خدمات و محصولات شما آشنا شوند. از جمله تبلیغات موثر میتوان به تبلیغات مجازی، پیامکی، طراحی کارت تبلیغاتی و… اشاره کرد. تبلیغات هدفمند به منظور آگاهی از برند، اطلاعاتی راجب خود محصول، فروشگاه و یا خدمات، تشویق مشتری به خرید محصولات و نیز یادآوری برند و محصولات به مشتری انجام میشود.
نقش بازار مارکتینگ در فروش
یکی دیگر از عوامل مهم در بازاریابی فروشگاه اینترنتی و یا خدمات دیگر، نقش بازار مارکتینگ میباشد که هدف آن کسب سود فروشگاه اینترنتی و نیز تداوم مبادله محصول با مشتری است. درچند سال اخیر، افزایش رقابت در بازار باعث شده تا به نقش موثر مارکتینگ توجه شود. شرکتها و کسب و کارهایی که هم بخش فروش و هم بخش بازاریابی دارند، به مراتب وضعیت بهتری در بازار فروش دارند. هدف از بازاریابی این است که شما مشتریان را به سمت محصولات خود جذب کنید و فروشگاه یا شرکتتان سعی در برطرف کردن نیاز مشتریان داشته باشد.
عواملی نظیر تحقیق در مورد مشتریان، تبلیغات، شناسایی نیاز مشتری، طراحی خلاقانه محصولات، قیمتگذاری مناسب محصولات و رضایت مشتریان در مارکتینگ نقش مهم و قابل توجهی دارند. اصل موفقیت در بازار مارکتینگ مشتریان هستند؛ چرا که در نهایت آنها هستند که محصولات شما را خریداری میکنند. پس، در درجه اول باید متناسب محصولات خود را با نیازهای مشتریان طراحی و قیمتگذاری کنید.
به طور کلی، هر نوع کسب و کاری برای توسعه و پیشرفت در آن کار، نیاز به مارکتینگ دارد.
ابزارهای تبلیغ مورد استفاده برای فروشگاه اینترنتی
دیده و شناخته شدن محصولات یا خدمات مستلزم استفاده از ابزارهای تبلیغاتی موثر است. شما برای تبلیغ محصولات خود، نیاز به معرفی نمونهای از محصولاتتان دارید. قدم بعدی، طراحی وبسایت برای معرفی نمونه محصولات است. پس از آن، باید یک نام تجاری برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید تا با آن اسم شروع به تبلیغات نمایید.
با سفارش و پرداخت هزینه کارت ویزیت حرفهای، میتوانید در جذب مشتری موفق عمل کنید. همچنین، میتوانید اقدام به ساخت ایمیل به نام فروشگاه خود نمایید. برخی از راهکارهای مفید دیگر عبارتند از:
- حتما در انجمنهای صنفی مربوط به کسب و کار خود عضو شوید.
- در نمایشگاههای مختلف حضور فعال داشته باشید.
- به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم در اینستاگرام، توییتر، پینترست و سایر آپلیکیشنهای دیگر کمک شایانی به دیده شدن محصولات شما میکند.
- تولید محتوای تخصصی راجب محصولات خود و به اشتراک گذاشتن آنها در وبسایت خود و سایر وبسایتهای دیگر از جمله مواردی است که به تبلیغ محصول فروشگاه اینترنتی کمک میکند.
میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی چقدره؟
یکی از مهمترین سوالاتی که افراد برای شروع کسب و کار اینترنتی میپرسند این است که میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی چقدر است. درآمد به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. همانطور که اشاره شد، هر چقدر سعی و تلاش شما بیشتر باشد، نتیجه بهتری را خواهید گرفت. فروشگاههای بزرگی همچون آمازون، دیجی کالا و… یک شبه به فروش میلیاردی نرسیدند! میانگین درآمد یک فروشگاه اینترنتی به مواردی مانند زمینه فعالیت شما، شبکههای اجتماعی، تخفیفها، محتوای باکیفیت، سئو قوی و همچنین پشتیبانی خوب بستگی دارد. پایینترین نرخی که برای میزان فروش اینترنتی در نظر گرفته میشود مبلغی حدود 10 میلیون تومان است.
این نکته را هم در نظر بگیرید که همه فروشگاههای اینترنتی، میزان فروش یکسان و مشخصی ندارند. برای تخمین میزان درآمد یک فروشگاه اینترنتی باید ببینیم چه تعداد خریدار وارد فروشگاه میشوند و چند درصد فرآیند خرید را تکمیل میکنند. در مرحله بعد هزینههایی که فروشگاه دارد را محاسبه کرده و از مقدار فروش آن کم شود تا در نهایت سود درآمد فروشگاه اینترنتی محاسبه شود. در ادامه، به توصیف مفصل این موارد میپردازیم…
آیا امکان تخمین درآمد ماهیانه یا سالیانه فروشگاه اینترنتی وجود دارد؟
میزان فروش هر فروشگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است دو فروشگاه که خدمات یکسانی ارائه میدهند، درآمدهای متفاوتی نسبت به یکدیگر داشته باشند. این مورد حتی در فروشگاههای حضوری هم صادق است. به طور مثال، درآمد حاصل از فروش یک فروشگاه مبل و اکسسوری که در پررفت و آمدترین خیابان شهر قرار دارد، با درآمد فروشگاهی که در محلههای کمرفت و آمد قرار دارد، به طرز قابل توجهی متفاوت است.
در فروش اینترنتی نیز عوامل مختلفی در فروش دخیل هستند. عواملی نظیر مشتریمداری، کیفیت اجناس ارائه شده، داشتن قیمت معقول، توانایی بازاریابی موفق و… همگی در میزان فروش و درآمد فروشگاه اینترنتی موثر هستند.
چنانچه میخواهید میزان فروش ماهیانه یا سالانه فروشگاه اینترنتی را تخمین بزنید، باید موارد زیادی را بررسی کنید. به طور مثال، چه تعداد مخاطب دارید و چه تعداد از آنها مراحل خرید اینترنتی را تا آخر تکمیل میکنند؟ در نهایت، باید میزان هزینههای فروشگاه اینترنتی را محاسبه کرده و از میزان فروش خود کسر نمایید تا میزان درآمد محاسبه شود.
اگر روند فروش در فروشگاه اینترنتی ثابت باشد، این میزان ضرب در 12 میشود اما اگر مشاهده میکنید که هر ماه افزایش تصاعدی در فروش دارید، میتوانید میزان فروش ماههای آینده را ضرب در عدد تصاعدی (این عدد برای هر ماه فرق میکند) کنید و سپس میزان فروش تمام ماههای بدست آمده را جمع نمایید تا میزان فروش سالانه محاسبه شود.
روشهای تخمین میزان فروش از ترافیک طبیعی گوگل
با اینکه نمیتوان به طور قطع میزان دقیق فروشگاه اینترنتی را تخمین زد، اما با استفاده از ترافیک طبیعی گوگل، میتوان به اعداد و ارقام احتمالی فروش اینترنتی دست پیدا کرد. با این حال، میزان فروش به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است میزان درآمد فروشگاه اینترنتی شما بسیار بیشتر یا کمتر از این میزان باشد.
شما میتوانید با استفاده از آمارهای جستجوی محصول مورد نظر در گوگل، کار تخمین میزان فروش ماهیانه را تنها با یک ماشین حساب انجام دهید.
برای اینکار در قدم اول، میبایست نوع محصول خود را انتخاب نمایید. با مشخص کردن نوع محصول، میتوانید ترافیک ماهانه گوگل و میزان فروش در مورد آن را استخراج کنید.
پس از انتخاب دقیق محصول، باید مشتریان بالقوه خود را پیدا نمایید. از طریق مشخص کردن مشتریان، میتوانید کلمات کلیدی را حدسزده و مراحل بعد را انجام دهید.
چطور کلماتی را که مشتریان جستجو میکنند را پیدا کنیم؟
حال که مشتریان بالقوه خود را پیدا کردهاید، نوبت به پیدا کردن کلمات کلیدی برای جستجو میرسد. روشهای مختلفی برای پیدا کردن کلمات کلیدی وجود دارد و بسته به راحتی هر کدام، میتوانید از یکی از این روشها استفاده نمایید. در این صفحه، دو روش شناخته شدهتر را عنوان میکنیم.
روش اول: استفاده از ابزار آنلاین Google Keyword Planner
استفاده از ابزار Google Keyword Planner کاملا رایگان است و عموم افراد میتوانند به راحتی از آن استفاده نمایند. ابزار Google Keyword Planner به شما نشان میدهد که در طول یک ماه اخیر، کلمه کلیدی مورد نظر شما چند بار توسط کاربران مختلف جستجو شده است. علاوه بر این، این ابزار میتواند کلمات مشابه کلمه کلیدی را نیز به شما نشان دهد.
فرض کنید قصد فروش پیراهن زنانه را دارید. میدانید که مشتریان بالقوه شما زنان هستند. در قدم بعدی، باید حدس بزنید که زنان برای خرید اینترنتی پیراهن، چه عبارت کلیدی را سرچ میکنند. به طور مثال میتوانید از کلمات کلیدی زیر استفاده نمایید:
- پیراهن زنانه؛
- پیراهن تابستانه و خنک زنانه؛
- پیراهن زنانه خانگی؛
- پیراهن زنانه مجلسی؛
- پیراهن زنانه شیک و زیبا؛
- پیراهن زنانه منجوق دوزی شده؛
- و…
حال نوبت به استفاده از ابزار رایگان Google Keyword Planner میرسد. برای استفاده از این ابزار، باید یک حساب کاربری جیمیل داشته باشید.
اگر صفحه مورد نظر برایتان باز نمیشود، بهتر است پس از روشن کردن فیلترشکن، آن را امتحان نمایید. پس از وارد شدن با حساب کاربری، صفحهای باز میشود که گزینه explore keyword planner در آن با رنگ آبی مشخص شده است.
با کلیک بر روی این گزینه، به صفحه بعد وارد میشوید. در صفحه جدید، ابتدا روی گزینه tools and setting کلیک کرده و سپس گزینه keyword planner را انتخاب نمایید.
سپس، دو گزینه در صفحه را مشاهده میکنید. گزینه Discover new keywords در پیدا کردن کلماتی که شبیه به کلمه کلیدی شما هستند کمک میکند. گزینه Get search volume and forecasts نیز به شما کمک میکند تا تعداد جستجوی ماهانه کلمه کلیدی را مشاهده نمایید.
در قدم اول، باید گزینه Get search volume and forecasts را انتخاب نموده و سپس “پیراهن زنانه” را در قسمت کادر خالی وارد کنید. با استفاده از گزینه upload a file که در قسمت پایین کادر قرار دارد، میتوانید چندین کلمه را در جدول وارد کرده و آنها را به صورت گروهی جستجو کنید. سپس گزینه GET STARTED را انتخاب کنید. نتیجه تحلیل و آنالیز گوگل برای شما در صفحه جدید به نمایش در میآید.
حال به صفحه قبل برگردید و اینبار بر روی گزینه Discover new keywords کلیک کنید. کادری باز میشود و میتوانید نام کلمه کلیدی را درون آن وارد کنید. سپس، بر روی GET RESULT کلیک کنید تا نتیجه کلمات مشابه پربازدید را همراه با میزان جستجوی آنها مشاهده نمایید.
روش دوم: جستجوی ساده در گوگل
اگر با موتور جستجوی گوگل کار کرده باشید میدانید که پس از تایپ کلمه و جملات، لیستی از کلمات مشابه را به شما نشان میدهد. درواقع این لیست، پرتکرارترین عباراتی که در این موتور جستجو قرار دارند را نشان میدهد.
همچنین، زمانی که کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو کنید، لیستی از پربازدیدترین سایتها به شما نمایش داده میشود. در قسمت پایین صفحه اول نیز میتوانید عبارت Searches related to را مشاهده کنید که نتایج جستجوی مشابه را به شما نشان میدهد.
استفاده از قسمت سرچ گوگل به شما این ایده را میدهد که کاربران، بیشتر چه چیزهایی را جستجو میکنند و در چه سایتهایی با چه ویژگیهایی خریدهایشان را انجام میدهند.
پس از آنکه کلمات کلیدی پربازدید و مشابه آنها را بدست آوردید، نوبت به تخمین ترافیک ماهانه میرسد. اگر به تازگی فروشگاه اینترنتی خود را راه انداختهاید، بهتر است میانگین بازه تخمینزده شده توسط گوگل را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر برای “پیراهن زنانه” در این ماه بین ۱۰ الی ۱۰۰ بازدیدکننده وجود داشته، شما باید مقدار 50 جستجو را در نظر بگیرید.
بهتر است از کلمات کلیدی که میزان جستجوی بیشتری دارند استفاده نمایید تا بهتر بتوانید محصولات و خدماتتان را به طیف وسیعی از مشتریان نشان دهید.
۱۰ هزار جستجو یعنی چقدر ترافیک؟
سوالی که پیش میآید این است که اگر کلمه کلیدی به عنوان مثال ۱۰۰۰۰ جستجو در موتور جستجوی گوگل داشته، چه تعداد از این رقم، فروشگاه شما را برای بازدید انتخاب میکنند؟
پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین عامل، رعایت سئو در فروشگاه اینترنتی است. چنانچه سئوی فروشگاه شما قابل قبول باشد و با دقت انجام شود، میتوانید این امیدواری را داشته باشید که نیمی از این میزان جستجو عاید شما میشود. به عبارتی، با داشتن سئوی خوب، 5 هزار ترافیک روانه سایت شما خواهد شد.
۵ هزار ترافیک هدفمند یعنی چقدر فروش؟
فرض کنید روزانه ۱۰۰۰۰ هزار جستجو برای خرید محصولات مورد نظرتان در اینترنت انجام میشود. همان طور که قبلا اشاره کردیم اینکه چه میزان از این ۱۰۰۰۰ جستجو از فروشگاه اینترنتی شما دیدن میکنند به عوامل مختلفی نظیر طراحی سایت، پشتیبانی مناسب، رابط کاربری فروشگاه شما، هاست باکیفیت، نوع محصولی که ارائه میدهید و مهمتر از همه اینکه رقیب شما کدام فروشگاه اینترنتی باشد، بستگی دارد.
حال فرض کنیم تمام این موارد را رعایت کردهاید و نیمی از این تعداد جستجو از فروشگاه شما دیدن کنند. درنتیجه، رقمی حدود ۵۰۰۰ هزار ترافیک هدفمند عاید فروشگاه میشود. نکته مهم این است که همه این ۵۰۰۰ هزار ترافیک از فروشگاه اینترنتی شما خرید نخواهند کرد. خوشبینانه حدود 1 درصد از سایت شما خریداری میکنند که این 1 درصد، رقمی حدود ۵۰ نفر میشود که فرآیند خرید را تکمیل میکنند.